Børnebøger på ipad
SPONSORERET indhold

8 fede børnebøger I kan læse sammen på iPad’en

Savner du underholdning til dit barn, hvor de kan fordybe sig og komme helt ned i tempo? Så er børnebøger i app-form måske noget for dig og dit barn. Du kan købe både gamle klassikere og moderne historier til iPad’en. Vi har samlet nogle gode bud på levende fortællinger i bog-apps og e-bøger til børn.

Af:: Af Camilla Lind Foto: Getty
20. jan. 2017 | Børn | Vores Børn

Bog-apps og e-bøger er typisk billige alternativer til papirbøger, men det betyder ikke, at de er dårlige. Tværtimod kan især bog-apps være ganske engagerende for de yngste, da de med flot illustration, animation og lyd ofte tilføjer en dimension eller to til papirbøger. Desuden tilbyder næsten alle bog-apps oplæsning (indtalt af dygtige skuespillere), så mor eller far kan også bare læne sig tilbage, hvis energien er i bund sidst på dagen. Bog-apps og e-bøger er nemlig specielt oplagte i forbindelse med sengetid, hvor dit barn skal falde til ro.

1. Du er helt speciel

En vigtig bog der gennem fine fortællinger styrker barnets selvværd og selvbillede

Hvordan lærer man sit barn at elske sig selv, at tro på sig selv og kende sig selv? Katja Bøggild-Qwist har et meget fint bud i denne bog. 

Find e-bogen her: Du er helt speciel 

2. Spændende og sjov fortælling med opgaver undervejs

'Sofus og månemaskinen' er en fantasifuld fortælling. Det er et flot univers med gakkede væsener og sjove små opgaver. Denne flotte historie er dansk produceret og læses højt af skuespiller Lars Knutzon. Er dit barn gammelt nok, eller foretrækker du selv at læse, kan du slå fortællerstemmen fra. 

Find app’en her: Sofus og månemaskinen

3. Der kom en heks forbi Ivan Olsens liv

'Gummi Tarzan' er en sjov og meget fantasifuld bog, der handler om drengen Ivan. En genial højtlæsningsbog for de små og en nem læse-selv bog for de større børn, der har knækket læsekoden.

Find e-bogen her: Gummi Tarzan

4. Lær at tælle til 10 med Cirkeline

Er I nået dertil, hvor I skal lære tallene så skal I læse denne fine historie om Cirkeline og vennerne. Hvis I ikke nået til tallene endnu, kan I nyde de smukke og velkendte illustrationer og den søde historie om Cirkeline og vennerne.  

Find app’en her: Cirkeline tæl til 10

5. Jakob Martin Strids populære bog til mobil og tablet

Martin Jacob Strids bog ‘Æ lille Frø å synnejysk’ er en lille genistreg, hvis du spørger os. Lille frø falder ned med en Meterorsten og lander hos familien Frø. I starten går alt godt, men snart begynder problemerne og Lille Frø ender hos skolepsykologen. Hvordan det derfra går, må I selv læse. Vi kan garantere at det ikke er kedeligt. Husk at få bogen læst højt på tabletten og nyd den charmerende sønderjyske dialekt.

Find e-bogen her: Æ lille Frø å synnejysk

6. Flotte illustrationer i et magisk univers

‘Oskar og Olivia og sørøverskatten’ er den 3. historie i rækken om søskendeparret Oskar og Olivia. Denne gang kommer de to søskende på undersøisk eventyr, hvor de blandt andet møder en pirat-blæksprutte og får sig en rutchetur på ryggen af en kæmpe hval.

Find app’en her: Oscar og Olivia og sørøverskatten

7. H.C. Andersens eventyr

‘Charlies Eventyr’ er en samling af flere kendte eventyr skrevet af H.C. Andersen. Lars Mikkelsen, der er kendt fra ‘Forbrydelsen’, ‘Borgen’, ‘Kongekabale’ og mange andre store danske produktioner, lægger stemme til de velkendte eventyr. Valget af Lars Mikkelsen rammer plet i dette eventyrlige univers.

Hent app’en her: Charlies Eventyr – Peter Pan m.fl

LÆS OGSÅ: 6 power-apps der styrker og udfordrer kreativitet og fantasi

8. Pixi-bøger i ny indpakning

De fleste af os forældre husker sikkert Pixi-bøgerne fra vores barndom, og det gamle format holder stadig – mange børn er fortsat glade for de små og overskuelige bøger. Med appen ‘Pixi børnebøger’ får dit barn læst historierne højt, og de lærer hurtigt selv at bladre i bøgerne. Udvalget af historier er ret stort, og du kan finde titler som Lotte & Totte, Kaj & Andrea, Rasmus Klump, Den grimme ælling og mange flere.

Hent app’en her: Pixi børnebøger

LÆS OGSÅ: 5 fine apps der lærer dit barn om bogstaver og ord

LÆS OGSÅ: Medieforsker: Børn kan lære en masse af tv og apps

LÆS OGSÅ: 8 gratis apps til børn der er så gode, at de burde koste kassen