Apps med bogstaver og ord
SPONSORERET indhold

5 fine apps der lærer dit barn om bogstaver og ord

Børn elsker at lære. De vokser og opdager at de faktisk kan! Vi har fundet fem gode apps, der på fornem vis introducerer bogstaver og ord.

Af:: Camilla Lind opdateret af Katrine Kornerup
14. dec. 2016 | Børn | Vores Børn

Når børn begynder at vise interesse for bogstaver og ord, så er der mange brikker, der skal falde på plads. Her kan iPad’en blive en “frizone”, hvor de får lov at lære i eget tempo (uden at blive vurderet eller kigget over skulderen). Pludselig begynder det hele at give mening, og børnene får en fornemmelse af, at det der med bogstaver og ord måske ikke er så svært endda. Vi giver her nogle bud på gode apps at starte med.

Knæk læsekoden

En intuitiv app der træner bogstaver, bogstav-lyd og skriveretning. Det er fundamentale ting, når barnet skal lære at læse. Normalt lærer børn bogstavernes navne, men det er i virkeligheden lyden der er vigtig, når de skal knække læsekoden.

Lær bogstaver og ord med appen

Find “Knæk læsekoden” i App Store 

Bogstaver for de mindste

Lær de store og små bogstaver at kende, lyt til lydene og find begyndelsesbogstavet til helt korte ord. ‘Bogstavspillet’ tager de yngste brugere i hånden med en enkel brugerflade, virkelig søde tegninger og munter musik. Går du videre til ‘Læseteatret’, så lærer du at genkende hele ord, eller du kan tilføje dine egne.

ion]

Find “Bogstavspillet” i App Store eller på Google Play.

LÆS OGSÅ:

Lær med Dino Martin

Genkend bogstavernes lyde og få hjælp til at skrive simple ord. App’en fungerer som et underholdende spil, og selvom barnet hjælpes lidt undervejs, så tales der aldrig ned t

hjem.[/caption]

Find appen i App Store.

LÆS OGSÅ: Skoleklar: 7 geniale apps til barnet der snart starter i skole

Ordkløveren

At lære vokaler, konsonanter og dele i stavelser, er muligvis ikke det sjoveste i verden, men det er vigtige redskaber, når man er ny læser. ‘Ordkøkkenet’ vælger at gøre

s skarpe kniv.[/caption]

Find appen i App Store eller på Google Play.

Mød en svedig, blå blæksprutte, der ”hugger” ordene over med en skarp kniv og kommer stavelserne ned i dampende gryder med heksebryg.

LÆS OGSÅ: Apps og film til videnskabspiger og -drenge

Kreative bogstaver

‘ABCirkus’ opfordrer børn til at lege visuelt og skabe personlige bogstaver i forskellige eventyrlige, animerede universer. Det kan et være robot-tema, et eventyrlandskab, en øde ø, et cirku

æv og nostalgisk.[/caption]

Find appen i App Store.

Bagefter kan du dele billederne eller printe dem ud og hænge dit eget smukke alfabet op på værelset.

LÆS OGSÅ: 3 suveræne apps til barnet, der elsker at synge

Bogstavernes magi

For Hr. Skæg er alfabetet er ikke bare en kedelig remse, men magiske byggesten der skaber ord. Sammen med børn introducerer han bogstavernes mange former, navne og lyde. Dette falder lidt udenfor kategori, da det er et TV-program, men vi synes alligevel, at den fortjent

Ba-ba-ba-ba-daaah – og så er Hr. Skæg i gang.

Se TV-programmet på DR Ramasjang.

Hvis bogstaver byttes om, kan det lede til sjove misforståelser, og der er plads til masser af spas og skøre indfald i ‘Hr. Skæg’, som på kort tid er blevet en moderne DR-klassiker.

LÆS OGSÅ: 8 gratis apps til børn der er så gode, at de burde koste kassen

LÆS OGSÅ: 5 fede apps der får bevægelse, natur og oplevelser ind i jeres hverdag

LÆS OGSÅ: Medieforsker: Børn kan lære en masse af tv og apps